Een uitdaging die bijdraagt aan een schoon milieu; snelkoppelingen die vloeistoflekkage voorkomen.

Onderzoek en ontwikkeling in de snelkoppelingsindustrie gaan verder dan slechts functionaliteit. Zij richt zich ook op het produceren van lekvrije snelkoppelingen die negatieve effecten op het milieu minimaliseren. Volgens de NOAA (*) stroomt er elk jaar meer dan 370 miljoen liter hydraulische vloeistof weg vanuit hydraulische systemen.

Steeds meer bedrijven verbeteren hun normen omtrent milieuvriendelijk werken. Zodoende zijn er daardoor meer mogelijkheden dan ooit, om de impact van hydraulische producten op het milieu te verbeteren.

“Duurzaamheid en efficiëntie kunnen elkaar blijkbaar daadwerkelijk ondersteunen om nieuwe hydraulische oplossingen te creëren.”

Een voorbeeld van technisch vernuft is het FlatFace koppelingssysteem. Deze heeft een vlakke klep, een veermechanisme, een veiligheidssluiting en specifieke afdichtingen om vloeistoflekkage tijdens de ontkoppeling tot een minimum te beperken of zelfs volledig te elimineren.

Industriële voordelen van lekvrije FlatFace koppelingen zijn
– Minimaliseert kans op vloeistoflekkage
– Minder kans op uitval van machines door vloeistoflekkage
– Geen verontreiniging meer van de grond en omgeving waar u werkt
– Voorkomt vervuiling van snelkoppelingen
– Verlaagt kans op gezondheidsrisico’s ten gevolge van blootstelling aan verontreinigende stoffen

Er is bewezen dat lekvrije FlatFace koppelingen voordelen bieden voor de productieprestaties en bijdragen aan ecologisch duurzame praktijken. Dit is een zaak waar Stucchi sterk in gelooft en waar wij ons als officieel erkende distribiteur graag bij aansluiten. We zijn dan ook trots om u deze FlatFace snelkoppelingen vanuit ons ruime assortiment aan te bieden.

(*) National Oceanic and Atmospheric Administration